Jajka jogurtowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Połączenie cynamonu z dużą ilością czosnku i natki nadaje jajkom nie powtarzalny smak.

Składniki:

  • ● 5 jajek
    ● 1/2 łyżeczki cynamonu
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● 1-2 łyżki oleju
    ● 2 szalotki
    ● duży jogurt naturalny
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sól
    ● biały pieprz

Jajka jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę i szalotki drobno
    siekamy. Jajka gotujemy na
    twardo, obieramy i przekrawamy
    na pół. Żółtka oddzielamy
    od białek, przekładamy
    do miski i mieszamy z olejem,
    cynamonem, szalotką i natką.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę i mieszamy
    z jo gurtem. Solimy
  • 3. Białka wypełniamy masą
    z żółtek, przekładamy na
    półmisek i polewamy sosem
    jogurtowym. Gotową przystawkę
    wstawiamy na 1-2
    godziny do lodówki. Podajemy
    z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy