Jajka faszerowane z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Świetnie wygląda i pysznie smakuje.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    puszka tuńczyka w oleju
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól
    pieprz

Jajka faszerowane z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obrać.Wzdłuż rozciąć,wyjąć żółtka,a następnie widelcem żółtka rozdusić.Puszkę tuńczyka widelcem rozdusić.Żółtka dodać do tuńczyka i pokrojony szczypior,wymieszać.Dodać majonez i musztardę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.Farsz wymieszać i nakładać do środków białek.

Komentarze

Podobne przepisy