Jajka faszerowane wędzonym łososiem

4.5 (191 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Twoje dziecko nie oprze się takiemu "jajku"...

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    8 jajek
    15 dkg wędzonego łososia
    3 łyżki sosu wiosennego z koperkiem WINIARY*
    do ozdoby: kiełki, kilka oliwek, papryka marynowana do ozdoby
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj jajka na twardo. Ostudź w zimnej wodzie i obierz.
  • 2. Z każdego jajka zetnij górną część, wyjmij żółtka. Odłóż część łososia, którą przeznaczysz na ozdobę.
  • 3. Żółtka zmiksuj z łososiem i sosem wiosennym. Dopraw do smaku. Napełnij farszem, ozdób i podaj.

Porady

* Zamiast gotowego sosu możesz użyć majonezu i świeżych ziół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować