Jajka faszerowane w skorupkach

4.5 (176 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz zetknęłam się z jajkami w takiej postaci. Podaje się je na ciepło i wyjada łyżeczką bezpośrednio ze skorupek.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - natka pietruszki: 1 łyżka
    - masło: 2 łyżeczki
    - vegeta: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane w skorupkach 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (nie dłużej niż 10 minut). Nieobrane jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Delikatnie, aby nie uszkodzić skorupek, wydrążamy żółtka i białka. Natkę siekamy bardzo drobno.
  • Jajka faszerowane w skorupkach 2. Jajka dokładnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy natkę oraz tyle masła, by farsz był dość ścisły. Doprawiamy vegetą i pieprzem ziołowym. Skorupki napełniamy farszem, wyrównujemy nożem.
  • Jajka faszerowane w skorupkach 3. Połówki jajek faszerowaną strona układamy na bułce tartej.
  • Jajka faszerowane w skorupkach 4. Następnie wkładamy jajka panierką na gorący tłuszcz i smażymy,
    aż bułka tarta się zrumieni.
  • Jajka faszerowane w skorupkach 5. Podajemy na ciepło w skorupkach:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować