Jajka faszerowane Trio

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jajka faszerowane na trzy sposoby, idealne jako wielkanocna przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • • 6 jajek ugotowanych
    • sól, biały pieprz do smaku
    Masa serowa
    • 2 łyżki startego sera żółtego
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
    Masa tuńczykowa
    • 2 łyżki tuńczyka w sosie własnym
    • 1 łyżeczka majonezu
    • rzodkiewka i zielona pietruszka do dekoracji
    Masa chrzanowa
    • gotowane żółtka z 2 jajek
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżeczki chrzanu
    • 1 łyżeczka koncentratu z buraków czerwonych
    • koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane trio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Jajka obrać, przeciąć na pół, z dwóch jajek wyjąć żółtka.
  • 2. Masa serowa
    • Starty ser żółty wymieszać z majonezem i przetartym czosnkiem.
    • Nałożyć łyżeczką na 4 połówki jajek.
    • Posypać posiekanymi orzechami.
  • 3. Masa tuńczykowa
    • Tuńczyka mocno odsączyć z zalewy, wymieszać z majonezem.
    • Nałożyć masę na połówki jajek, udekorować rzodkiewką i pietruszką.
  • 4. Masa chrzanowa
    • Żółtka utrzeć z chrzanem i majonezem, dodać koncentrat z buraków.
    • Masę włożyć do foliowego rękawa i wycisnąć rozetki do 4 miseczek białkowych.
    • Posypać posiekanym koperkiem.

Porady

Każdą masę doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować