Jajka faszerowane szynką w zielonym sosie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Faszerowane jajka szynką w zielonym, awokadowym sosie. Jajka i awokado dostarczą dobrej energii, a zielony kolor wprowadzi optymizm do kuchni.

  • 30 min

Składniki:

  • • 4 jajka ugotowanych na twardo
    • 100 g szynki gotowanej
    • 1 łyżeczka ostrej musztardy
    • sól, pieprz do smaku
    Sos zielony
    • 1 awokado
    • 5 łyżek kwaśnej śmietany
    • kilka listków bazylii
    • sok z 1/2 cytryny
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki Sosy

Jajka faszerowane szynką w zielonym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ugotowane jajka na twardo przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka.
    • Żółtka utrzeć z musztardą, dodać drobno posiekaną szynkę, przyprawić do smaku.
    • Białka nafaszerować masą szynkową.
    • Awokado przekroić na pół i wydrążyć.
    • Zmiksować wszystkie składniki sosu, doprawić do smaku.
    • Zielony sos wylać na półmisek i poukładać na nim faszerowane jajka.
    • Udekorować dowolną zieleniną.

Porady

Dla dbających o linię proponuję śmietanę w sosie zamienić na jogurt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować