Jajka faszerowane szprotkami i rzeżuchą

0 (0 ocen)

U mnie nie może ich zabraknąć na Świeta.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka szprotek w oleju (mogą być wędzone)
    pół łyżeczki musztardy
    2 łyżki majonezu
    łyżka siekanego szczypiorku
    łyżka siekanej rzezuchy + do dekoracji
    sól
    pieprz

Jajka faszerowane szprotkami i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać i przekroić na pół. Wyciągnąć żółtka i opłukać białka, osuszyć. Żółtka, odsączone z oleju szprotki i resztę składników dobrze rozgniesć widelcem lub blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać jajka. Schłodzić w lodówce. Po wierzchu ozdobić świeżą rzeżuchą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy