Jajka faszerowane serkiem i papryką

4.5 (140 ocen)

  • 40 min

Idealne nadzienie do jajek których nie moze zabraknąć na Wielkanocnym świątecznym stole.

  • 40 min

Składniki:

  • 10 jajek
    1 opakowanie serka twarogowego ziołowego
    10 dag szynki
    2-3 ogórki konserwowe
    5 paseczków papryki marynowanej
    1 cebulka
    3 ząbki czosnku(kto nie lubi może zrezygnować)
    2 łyżki majonezu
    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane serkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka gotujemy na twardo kroimy na połówki 1. Jajka gotujemy na twardo ,skubiemy przekroimy na połówki,żółtka ze środka wyjmujemy i przekładamy do miseczki białka układamy na specjalnym talerzu do jajek.
  • mieszamy składniki łączymy wszystko razem ucieramy na pastę 2. Szynkę ,ogórki paprykę i cebulkę kroimy drobniutko w kosteczkę dodajemy serek,majonez doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz wyciśnięty przez praskę czosnek,ucieramy pastę razem i dodajemy po łyżeczce do białek formujemy jajeczka.
  • 3. Dekorujemy dowolnie papryką lub zieleniną .

Porady

jajka gotujemy 7 minut,warto dodać do gotowania 1 łyżeczkę soli będą dobrze się skubać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować