Jajka faszerowane selerem naciowym

1 (1 ocen)

  • 30 min

Pyszne jajka faszerowane selerem. Idealne na Wielkanocne Święta.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
    1 łodyga selera
    2 ogórki konserwowe
    1 szalotka
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżka majonezu tradycyjneg

Jajka faszerowane selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieram i kroję na pół.
    Następnie wyjmuję żółtka.
    Selera naciowego myję i kroję w bardzo drobną kostkę. Przekładam do miseczki.
  • 2. Ogórki konserwowe drobno siekam i dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i siekam drobno dodaję do miseczki. Żółtka drobno siekam dodaję do miseczki.
    Dodaję przyprawy oraz majonez.
    Mieszam dokladnie.

    Za pomocą łyżeczki nakładam farsz na białka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy