Jajka faszerowane rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Farsz do jajek z rodzynkami, nie standardowo, ale smacznie.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 jajek
    10 dag sera żółtego
    garść rodzynek
    2 łyżki majonezu
    pieprz
    sól

Jajka faszerowane rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki i z każdej wyjąć żółtka. Żółtka rozdrobnić w miseczce widelcem, ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, a rodzynki pokroić na małe kawałki. wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem i doprawić do smaku pieprzem i solą. Taką przygotowany farsz nakładać do połówek białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy