Jajka faszerowane po francusku

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oboje z mężem lubimy gotować. To miła odskocznia po pracy.

Składniki:

  • 8 dużych jajek
    3 dag białego chleba
    1/3 szkl. drobno pokrojonej szynki
    łyżka posiekanego szczypiorku
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    łyżka majonezu
    łyżeczka musztardy
    łyżeczka posiekanego tymianku
    kilka gałązek tymianku do dekoracji
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wkładamy do zimnej wody, wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy
    12 minut. Następnie wyjmujemy, studzimy i obieramy. Przekrawamy
    na pół.
  • 2. Żółtka wyjmujemy, 4 wkładamy do miski, rozdrabniamy. Wsypujemy szynkę i zieleninę. Mieszamy z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Faszerujemy białka.
  • 3. Chleb rozdrabniamy na okruszki, posypujemy jajka. Skrapiamy oliwą. Rozgrzewamy grill piekarnika i podpiekamy jajka, aż chleb się przyrumieni.
    Tymianek myjemy, osuszamy i obrywamy listki. Dekorujemy jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować