Jajka faszerowane pieczarkami

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Można je przygotować już dzień wcześniej, przykryć folią i włożyć do lodówki.

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● 30 dag pieczarek
    ● duża cebula
    ● 2 łyżki majonezu
    ● kilka piórek szczypiorku
    ● sól, pieprz
    ● warzywa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy
    na twardo. Obieramy.
    Przekrawamy i wyjmujemy
    żółtka. Pieczarki
    i cebulę kroimy
    w kostkę. Smażymy.
  • 2. Żółtka i pieczarki z cebulą
    przepuszczamy przez maszynkę.
    Dodajemy drobno posiekany
    szczypiorek i majonez.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Za pomocą szprycy wyciskamy
    na białka. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować