Jajka faszerowane pieczarkami

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Jajka faszerowane pieczarkami

  • 20 min

Składniki:

  • - 6 jajek
    - 15 dag pieczarek
    - szczypiorek
    - majonez
    - chrzan
    - sól, pieprz
    - pół pęczka natki pietruszki lub koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka. Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na tłuszczu.
  • 2. Pieczarki i żółtka razem wymieszać, dodać pół łyżeczki chrzanu ,sól, pieprz, szczypiorek i połączyć z majonezem. Masą napełniamy puste białka, przybieramy natkę pietruszki ( lub koperkiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować