Jajka faszerowane pastą z tuńczyka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka do oddzielnej miseczki i dodajemy do nich masło, majonez, musztardę i odsączonego tuńczyka. Możemy dodać również troszeczkę posiekanego koperku.Wszystko zagniatamy za pomocą widelca. Doprawiamy solą i pieprze. Pastę nakładamy do zagłębień po żółtkach i układamy dnem do dołu na talerzyku.
2.Ser rozgniatamy, dodajemy startą na grubych oczkach rzodkiewkę, dolewamy śmietany i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos wylewamy na ułożone połówki jajek, tak aby przykryły całą powierzchnię. Dekorujemy koperkiem lub natką pietruszki.Przed podaniem najlepiej wyjąć z lodówki,
Komentarze