Jajka faszerowane pastą z tuńczyka.

5 (163 ocen)

  • 40 min

Przepis sprawdza się na każdej imprezie rodzinnej i nie tylko. Pyszny smak, a to co zostanie z naszej pasty możemy rozsmarować na kanapki.

  • 40 min

Składniki:

  • 10 jaj
    łyżeczka masła
    łyżeczka majonezu
    1/2 łyżeczki musztardy
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    sól, pieprz
    koperek

    250g sera twarogowego półtłustego
    śmietana 12-18%
    3 rzodkiewki
    sól, pieprz
    koperek/ natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka do oddzielnej miseczki i dodajemy do nich masło, majonez, musztardę i odsączonego tuńczyka. Możemy dodać również troszeczkę posiekanego koperku.Wszystko zagniatamy za pomocą widelca. Doprawiamy solą i pieprze. Pastę nakładamy do zagłębień po żółtkach i układamy dnem do dołu na talerzyku.
  • 2. Ser rozgniatamy, dodajemy startą na grubych oczkach rzodkiewkę, dolewamy śmietany i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos wylewamy na ułożone połówki jajek, tak aby przykryły całą powierzchnię. Dekorujemy koperkiem lub natką pietruszki.Przed podaniem najlepiej wyjąć z lodówki,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować