Jajka faszerowane oliwkami i natką

4.5 (159 ocen)

Bardzo smaczna kompozycja :)

Składniki:

  • 4 jajka kurze ( najlepiej wiejskie)
    5-6 zielonych oliwek + parę do dekoracji
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka majonezu
    szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane oliwkami i natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo 6-7 min. Ostudzić w zimnej wodzie , obrać , umyć , przekroić pionowo , wydrążyć żółtka . Przełożyć do miseczki -rozgnieść widelcem.
  • 2. Oliwki pokroić drobno , dodać do żółtek wraz z natką pietruszki , majonezem , solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie , masą faszerować białka.
    Udekorować pozostałymi oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Natka pietruszki Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować