Jajka faszerowane na trzy sposoby

4.99 (159 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolorowe jajka faszerowane które będą pyszną ozdobą wielkanocnego stołu.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 9 sztuk
    - buraczki tarte: 2 łyżki
    - chrzan tarty: 1 łyżeczka
    - łosoś wędzony: 1 plaster
    - majonez: 2 łyżki
    - papryka słodka mielona: 0.5 łyżeczki
    - koperek siekany: 0.5 łyżeczki
    - szczypiorek siekany: 2 łyżeczki
    - rzeżucha: 1 szczypta
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.99 (159 ocen)

Jajka faszerowane na trzy sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo. Gdy przestygną każde jajko obierz ze skorupki, przekrój delikatnie na pół i wyjmij żółtko. Ugotowane białka ułóż na desce do krojenia. Przygotuj trzy małe miseczki, w każdej umieść po trzy ugotowane żółtka.
  • 2. Jajka faszerowane buraczkami. Do żółtek dodaj tarte buraczki i ćwikłę. Dokładnie wymieszaj.
  • 3. Jajka z farszem z łososia. Do żółtek w miseczce dodaj łososia posiekanego drobno, 1 łyżkę majonezu i paprykę mieloną. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj na jednolitą masę.
  • 4. Jajka faszerowane ze szczypiorkiem. Do żółtek dodaj 1 łyżkę majonezu, szczypiorek i koperek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj na jednolitą masę.
  • Jajka faszerowane na trzy sposoby 5. Na każde białko nałóż łyżkę wybranego farszu, udekoruj rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować