Jajka faszerowane łososiem

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Idealna przystawka na wielkanocny stół jak i przyjęcia okolicznościowe

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    60 g wędzonego łososia
    1 łyżka serka ricotta
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    kilka kropel cytryny
    pieprz do smaku
    koperek
    kiełki rzodkiewki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek. W obranych jajkach nacinamy zagłębienia i wyciągamy żółtka. W małej misce mieszamy rozdrobnionego łososia z żółtkami, ricottą, jogurtem i posiekanym koperkiem. Doprawiamy kilkoma kroplami cytryny, pieprzem i ewentualnie solą. Gotową masą wypełniamy zagłębienia w jajkach.

    Dekorujemy kiełkami rzodkiewki i koperkiem, podajemy z świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś Ricotta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować