Jajka faszerowane łososiem

0 (0 ocen)

Lekka przymiarka do zbliżających się świąt.Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią.Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu.Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

    1 puszka łososia w sosie własnym
    2 łyżki posiekanej rungii
    1 garść rzeżuchy
    1 saszetka majonezu dekoracyjnego ( 10 g )
    1 sos czosnkowy ( 25 g )
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Jajka faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka.
    Łososia odsączyć z zalewy na sitku.
    Do miseczki wrzucić żółtka, dodać łososia i resztę składników i wszystko połączyć w pastę.
    Tak przygotowanym nadzieniem napełnić białka i ułożyć gotowe jajka na talerzu.
    Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy