Jajka faszerowane kawiorem

0 (0 ocen)

Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. Wersja z czarnym kawiorem jest bardzo smaczna i elegancka. Świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 6 jajek
    2 łyżki czarnego kawioru
    2 łyżki majonezu
    łyżka musztardy sarepskiej lub francuskiej
    sól, czarny pieprze
    kiełki pora lub inne dowolne lub rzeżucha

Jajka faszerowane kawiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki. Kawior mieszamy z majonezem i musztardą, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym . Na każdą połówkę nakładamy łyżkę farszu z kawiorem. Udekorować kiełkami pora lub rzeżuchą, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy