Jajka faszerowane cebulą i pieczarkami

4.5 (165 ocen)

  • 25 min

Pierwszy raz zrobiłam faszerowane jajka w 2007r. Od tamtej pory robię je na każde urodziny.

  • 25 min

Składniki:

  • 6 jaj
    2 cebule
    kilka dużych pieczarek
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki i wyciągnąć żółtka.
    Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
    Żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z cebulą i pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem.
    Faszerować jajka i podpiekać kilka minut w rozgrzanym piekarniku.

Porady

Jajek nie zapiekać zbyt długo, bo staną się suche i nie będą takie smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować