Jajka faszerowane anchois

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Pyszne połączenie filecików anchois z jajkami.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    4 fileciki anchois
    chilli
    kilka gałązek natki pietruszki
    1/2 limonki
    4 łyżki majonezu
    szalotka
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowałem na twardo ,ostudziłem ,obrałem i przekroiłem na pół. Wyjąłem żółtka. Anchois osączyłem. Szalotkę obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Chilli przeciąłem na pół ,usunąłem pestki ,natkę opłukałem i posiekałem. Wszystkie składniki włożyłem do miski zblendowałem. Dodałem majonez ,doprawiłem sokiem z limonki oraz pieprzem.
    Białka napełniłem farszem ,ułożyłem na talerzu. Przed podaniem schłodziłem w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować