• JAJKA FASZEROWANE

    Dodane przez: StudentsKitchen

  • Pyszne maleństwa,którymi zajadają się wszyscy moi goście. :)

  • Składniki

    - 6 jajek
    - świeża natka pietruszki
    - 0,5 kg pieczarek
    - 1 duża cebula
    - mały majonez
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Jajka gotujemy na twardo, pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, cebulę również kroimy w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni, doprawiamy, odstawiamy do przestygnięcia. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, delikatnie wydłubujemy żółtka do miski, do żółtek dodajemy po łyżce stołowej pieczarek i majonezu, mieszamy widelcem. Konsystencja powinna być w miarę spójna, by masa nam się nie rozlewała.Jak masa będzie już dla Was odpowiednia, możemy ją doprawić jeśli brakuje nam soli lub pieprzu. Następnie kroimy drobno pietruszkę i dodajemy do pasty. Nadziewamy jajeczka, dekorujemy pietruchą i smacznego!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, jaja faszerowane, pieczarki cebula
  • 1 komentarz

Dodane przez: StudentsKitchen

StudentsKitchen 17

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-04-27T17:42:13+02:00

132 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »