Jajka faszerowane

5 (192 ocen)

  • 20 min

Gdy nie wiesz co przygotować na szybkie party, zrób je a znikną w mig ze stołu :)

  • 20 min

Składniki:

  • 10 jajek,
    10 dag żółtego sera,
    10 dag szynki w kawałku,
    2 średnie korniszony lub 3 małe,
    łyżka majonezu,
    łyżka ketchupu,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo (5-5min) i obrać. Wystudzone przekroić na pół, wydrążyć delikatnie żółtka do osobnej miseczki. Ogórki drodno pokroić w kostkę, ser i szynkę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Połączyć z żółtkami, przyprawami, majonezem i ketchupem. Gdy farsz jest za gęsty dodać odrobinę majonezu. Tak przygotowanym farszem nadziewać jajka.

Porady

Wersja dla leniwych - ugotowane jaja na twardo przekroić na połówki, posmarować majonezem i udekorować np marynowanymi warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować