Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

ładnie się prezentują

Składniki:

  • 10 jajek
    puszka ryby w oleju (ja dodałam filety śledziowe w oleju)
    3-4 łyżki posiekanego szczypiorku
    5 plasterków sera żółtego na żagle
    1 papryka czerwona na flagi
    sól, pieprz

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i utrzeć z rybą. Dodać szczypiorek i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem napełniać połówki białek. W każdą połówkę wbić maszt z wykałaczki, przymocować do niego żagiel z sera oraz flagę z papryki. Gotowe żaglówki ustawić na liściach sałaty. Z sera lub żółtej papryki można wyciąć rybki i ułożyć je na sałacie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy