Jajka faszerowane tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka w majonezie - tą potrawę zna chyba każdy. Tradycyjne, królują na naszym stole niemal na każdej imprezie. Są doskonałą zakąską, ale te faszerowane są równie pyszne. Na mojej imprezie były hitem :)

  • 20 min

Składniki:

  • Jajka
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    2 czerwone cebule
    2 łyżki koperku
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy, przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka. W miseczce łączymy tuńczyka (sos odlewamy), koperek, cebulę pokrojoną, żółtka, majonez. Doprawiamy do smaku.
  • 2. Faszerujemy jajka.
  • 3. Smaczengo!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy