Jajka faszerowane

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 6 osób

Klasyczne faszerowane jajka nie tylko na Wielkanoc.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    3 łyżki majonezu
    łyżka posiekanego szczypiorku
    łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
    rzeżucha
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić wzdłuż na pół.
    Delikatnie wyjąć żółtka.
  • 2. Żółtka utrzeć z majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
    Na koniec wmieszać szczypiorek.
  • Faszerowane jajka 3. Nadzienie włożyć do szprycy i napełnić miejsca po żółtkach.
    Ozdobić rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować