JAJECZNY PRZEKŁADANIEC

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jeśli ktoś lubi jajka w majonezie , polecam prosty i szybki przekładaniec z groszkiem. Ładnie wyglądają i jeszcze lepiej smakują.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    10 jajek ugotowanych na twardo
    2 puszki groszku
    1 mały ogórek konserwowy
    zielona pietruszka
    majonez , ketchup , musztarda
    sól , pieprz

Jajeczny przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajeczny przekładaniec 1. Groszek odcedzić , kilka odłożyć ,a pozostały wsypać do miski.
    Wymieszać z majonezem. Mniejszą część groszku rozsmarować na dnie
    salaterki. Jajka obrać , po przekrajać na połówki i układać
    żółtkiem do góry na groszku. Posypać solą i pieprzem. Na jajkach
    rozsmarować drugą część groszku i ponownie układać jajka. Doprawić
    do smaku. Udekorować majonezem , ketchupem , musztardą , kawałkami
    ogórka , groszkiem i zieloną pietruszką.

Porady

Moja rada: Do dekoracji najlepsza jest szpryca do kremu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy