Jajecznica żywiecka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy byłam u koleżanki w Żywcu, poczęstowała mnie taką jajecznicą.Smakowała wspaniale.Teraz jajecznicę robię tylko w taki sposób.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● cebula
    ● pomidor
    ● 20 dag kiełbasy wiejskiej
    ● 15 dag żółtego sera
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica żywiecka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy i drobno
    siekamy. Pomidora polewamy
    wrzątkiem, obieramy
    i kroimy w kostkę. Ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Jajka sparzamy.
  • 2. Kiełbasę podsmażamy na
    maśle. Dodajemy cebulę
    i smażymy, aż się lekko zrumieni.
    Następnie dodajemy
    pomidora i ser.
  • 3. Gdy ser zacznie się topić,
    wbijamy jajka, doprawiamy
    i smażymy, mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować