2 jajka
1/8 czerwonej papryki ( dużej )
2 łyżki masła
4 łyżki mleka
2 różyczki brokuła ( jeśli małe to 4 )
1/2 cebuli
1/2 pomidora
1 garść świeżego szpinaku
sól himalajska do smaku
pieprz kolorowy do smaku
chili do smaku
Jajecznica z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Różyczki brokuła pokroić na kawałki, szpinak posiekać a paprykę, pomidora i cebulę dowolnie pokroić. Na patelni roztopić masło i wrzucić wszystkie warzywa oprócz pomidora i szpinaku i podsmażyć. Następnie dodać szpinak i pomidory i dodać przyprawy po czym chwile, smażyć. Jajka rozbełtać z mlekiem, wylać na warzywa i smażyć na małym ogniu do ścięcia się jajek od czasu do czasu lekko mieszając. Podawać z dowolnym pieczywem.
Komentarze