Jajecznica z liśćmi rzodkiewki i z botwiną

5 (1 ocen)

Potraw z botwiną ciąg dalszy. I liście rzodkiewki, podsmażane na masełku okazały się smaczne. Trzeba jeść co natura daje :)

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    5-6 jajek
    wiązanka botwiny (liście i łodygi)
    wiązanka liści rzodkiewki
    1 pęto wiejskiej kiełbasy
    1 mała cebula
    sól, pieprz
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica z liśćmi rzodkiewki i z botwiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinę i liście rzodkiewki myjemy i suszymy. Następnie liście siekamy i podsmażamy na masełku. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i także podsmażamy. Wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia jak jajka się zetną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować