Jajecznica z koźlaków na rukoli

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jajecznica wyszła pyszna i nie myślałam nawet że tak dobrze skomponuje się z rukolą.Lekko orzechowy smak rukoli nadał jajecznicy bardzo charakterystyczny smak, pycha.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 cebula
    2 duże kapelusze koźlarków
    1 ząbek czosnku
    50 g rukoli
    2 łyżki śmietany 36%
    1 łyżka masła klarowanego
    1 łyżka oliwy
    5 jaj
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica z koźlaków na rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koźlarki umyć i osuszyć.
    Pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać masło i oliwę i usmażyć na niej grzyby.
    Dodać pokrojona w kostkę oliwę i posiekany czosnek i smażyć aby cebulka była szklista.
    Wbić do grzybów jaja i smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości jaj.
    Doprawić solą i pieprzem do smaku.
    Umytą rukolę ułożyć na talerzu a na niej ułożyć jajecznicę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować