Jajecznica z kalafiorem

5 (149 ocen)

To szybkie i pyszne danie z patelni. Doskonałe na śniadanie lub kolację. Dzień zaczęty taką jajecznicą musi być udany:).

Składniki:

  • Składniki:
    • 0,5 kalafiora,
    • 1 cebula,
    • 4-5 jajek,
    • Sól,
    • Świeżo mielony czarny pieprz,
    • Olej do smażenia,
    • Bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ugotowany kalafior 1. Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. Tak przygotowany gotujemy w osolonej wodzie. Gotowy odcedzamy.
  • Rumienienie 2. Następnie cebule kroimy w plasterki i rumienimy na oleju.
  • Dodanie jajek 3. Do gotowej wybijamy jajka. Delikatnie mieszając smażymy całość do ścięcia się jajek. Dodajemy kalafior i doprawiamy do smaku solą.
    Jajecznicę porcjujemy na talerze. Przed podaniem oprószamy pokrojoną bazylią oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Podajemy na ciepło w towarzystwie pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować