Jajecznica z jarmużem

4.5 (196 ocen)

Jajecznica to chyba najszybszy posiłek. Gdy mamy nieco więcej czasu możemy przygotować ją z dodatkami. Polecam wersję z jarmużem:).

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    • 200 g liści jarmużu,
    • 1 cebula,
    • 10 dag szynki w kawałku,
    • 4 jajka,
    • Świeżo mielona sól morska do smaku,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przysmażanie jarmużu 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Między czasie z jarmużu usuwany grube części łodyg, a pozostałe liście kroimy na mniejsze części. Tak przygotowany dodajemy do cebuli. Razem smażymy aż liście zmiękną. Doprawiamy je do smaku.
  • Dodanie wędliny 2. Szynkę kroimy w kostkę i dokładamy jarmużu. Chwilkę razem smażymy.
  • dodanie jajek 3. Jajka wybijamy np. do kubka , czy szklanki. Tak przygotowanymi zalewamy całość. Smażymy do momentu ścięcia się jajek. W trakcie delikatnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować