Jajecznica "po francusku"

4.5 (161 ocen)

  • 45 min

Jajecznica nie musi być zwyczajna ;)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4-5 jajek
    4 pieczarki
    1 opakowanie paluszków wybornych wieprzowych
    100 g żółtego sera
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajecznica Przystawki

Jajecznica "po francusku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki z paluszkami 1. Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, chwilę dusić. Kiełbaski pokroić w plasterki i dodać do pieczarek. Po chwili wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Jajecznicę smażyć do momentu lekkiego ścięcia.
  • Jajecznica "po francusku" 2. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania. Ser zetrzeć na dużych oczkach i położyć na środku, na nim wyłożyć jajecznicę. Zawinąć ciasto i wstawić do piekarnika na około 10-15 minut, 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować