Jajecznica na boczku

5 (176 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne, domowe , ciepłe śniadanko !

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja: 4 sztuki
    - boczek wędzony: 15 dekagramów
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - sól , pieprz do smaku: 2 szczypty
    - tłuszcz do smażenia: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajecznica na boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojony w cienkie paseczki boczek. Smażymy do uzyskania zrumienionych skwarek.

    Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy odrobinę soli (pamiętamy, że boczek jest słony) i pieprzu i wylewamy na patelnię, na podsmażony boczek.

    Jajecznicę mieszamy do uzyskania ulubionej konsystencji (jedni wolą mniej ścietą, inni bardziej).

    Na koniec, na talerzu posypujemy obficie pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować