Jajecznica Fioolki na ostro

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajecznica na ostro, dla tych, którzy lubią wyraziście zacząć dzień.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - kiełbasa wiejska: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki
    - wegeta, pieprz, chilli: 1 szczypta

Jajecznica fioolki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Rozgrzać tłuszcz na patelni i zarumienić cebulę z kiełbasą. Kiedy już będą gotowe dodać posiekanego pomidora (najlepiej jeżeli zrobimy z niego miazgę). Wszystko wymieszać i do całości wlać rozbełtane jajka. Doprawić do smaku i smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną. Czas smażenia zależy od tego jak bardzo ściętą jajecznicę lubimy.

    Przyprawy można zastosować wedle swoich upodobań. Jeżeli proporcje dobierzemy tak, aby jajecznica była pikantna, powstanie niezwykłe połączenie smaku, dzięki dodaniu pomidora, który nada daniu słodkości. Polecam również na koniec posypać danie szczypiorkiem i podawać ze świeżymi kajzerkami.

Komentarze

Podobne przepisy