Jajeczne oczka

0 (0 ocen)

Wykonanie ich zajmuje niewiele czasu, a efekt bardzo smaczny:)

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
    po łyżce posiekanego koperku i szczypioru,
    sól,
    pieprz,
    łyżka gęstej śmietany 18%,
    2 łyżki majonezu,
    łyżeczka musztardy rosyjskiej,
    garść rzeżuchy.

Jajeczne oczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oskubać, przepołowić, wydrążyć żółtka. Żółtka utrzeć z koperkiem i ze szczypiorem. Dodać śmietanę i musztardę, doprawić do smaku.
  • 2. Masę nałożyć do białek. Wypukłą stronę białek posmarować majonezem, obtoczyć w posiekanej rzeżusze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy