JAJECZNE KURCZĘTA

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wykluwają się jajek wprost na wielkanocny stół.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 jaj ugotowanych na twardo
    10 listków świeżej bazylii
    2 łyżki tartego parmezanu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 18 proc
    Pieprz, sól

Jajeczne kurczęta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja przekroić na pół w tzw. Ząbek, wydrążyć żółtka. Żółtka, bazylię i czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać z parmezanem. Dodać majonez i śmietanę, wymieszać, aż powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Z dna jaj odciąć cienki plasterek białka. Pastę włożyć w otwory w jajkach. Na wierzch położyć odcięte białko. Z papryki zrobić oczy a z pora lub marchewki dzióbki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy