Jajeczne koszyczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Inna wersja klasycznej jajecznicy w wersji light.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki (na 4 kokilki):

    - 4 duże plasterki szynki
    - 4 kromki chleba
    - 1 szalotka
    - 1/4 czerwonej papryki
    - 4 duże pieczarki
    - 1 łyżka pokrojonego pora
    - 1/2 pęczka koperku
    - 4 jajka
    - 2 łyżki serka śmietankowego
    - sól, pieprz
    - 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Jajeczne koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i kroimy na małe kosteczki. Kokilki smarujemy oliwą z oliwek, wykładamy po plasterku szynki. Z kromek chleba wykrawamy (nożem albo szklanką) kółka i wkładamy na dno kokilek. Do kokilek wkładamy warzywa i zalewamy jajkami pomieszanymi z serkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut.

Porady

Zawsze możemy modyfikować jajeczne koszyczki dodając nowe składniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy