Jajeczko w Bułce i w Pomidorku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

SMAK ZAPIECZONEJ BUŁKI MASŁA CZOSNKOWEGO I JAJECZKA -PYCHA

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bułka kajzerka
    Pomidor większy
    Masło czosnkowe
    1 plaster sera żółtego
    Szczypiorek
    2 jajka
    Ser żółty starty
    Pieprz
    Oraz grzybki marynowane/można pominąć/
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajeczko w bułce i w pomidorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

    Z bułki wybrać miąższ. Posmarować ją masłem czosnkowym, położyć pól plasterka sera żółtego, odrobinę szcypiorku i wbić surowe jajko. Oprószyć pieprzem kolorowym.
    Ułożyć na folii aluminiowej i ustawić na blasze piekarnikowej.
    Podobnie przygotować pomidor.
    Wybrać srodek, lekko posolić, odwrócić, aby pozbawić go z nadmiaru soku.
    Do srodka pomidora wrzucić trochę szczypiorku, wbić surowe jajko, oprószyć pieprzem.
    Ustawić na folii i na blasze. Dookoła pomidora utworzyć z folii tzw koszyczek dla stabilosci.
    Wstawić blachę do piekarnika na ok. 20 minut, pod koniec posypać serem startym żółtym. Zapiec
    Po zapieczeniu posolić i udekorwać grzybkiem marynowanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować