Jajeczka faszerowane łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jajka można przybrać gałązkami koperku i podać z plasterkami limonki,gdyż wędzony łosoś doskonale smakuje skropiony kwaśnym sokiem..

  • 30 min

Składniki:

  • 10 jajek wiejskich
    100 g łososia wędzonego
    5 łyżek posiekanych ogórków korniszonów
    4 plasterki cytryny
    2 łyżki majonezu
    szczypta słodkiej papryki
    pieprz do smaku
    szczypta soli do smaku ( można zrezygnować )

Jajeczka faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadzienie 1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie aby idealnie się obierały,przekroić wzdłuż na połówki ,żółtka wydrążyć delikatnie do miseczki łososia pokroić na mniejsze kawałeczki razem z ogórkami kiszonymi połączyć z żółtkami ,doprawić do smaku papryką słodką i pieprzem z soli można zrezygnować jeśli ktoś lubi delikatne bo łosoś sam w sobie jest wystarczająco słony.Dodać majonez wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziewać jajeczka . Przybrać kawałeczkami łososia i cząstkami pokrojonej cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy