Jaja z farszem ziołowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajka smakują wybornie z bazylią,szczypiorkiem,koperkiem itp.Ziołowy farsz zawsze się sprawdza.Do tego wyraziste akcenty: orzechy włoskie,chrzan wasabi,zairna zielonego pieprzu,kapary.Gra kolorów.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 FARSZE::
    - jajka: 6 sztuk
    - majonez: 2 łyżki
    - serek twarogowy (naturalny lub ziołowy): 2 łyżki
    - bazylia (świeża-małe listki): 20 sztuk
    - szczypiorek (posiekany): 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz ziołowy: 1 szczypta
    DO SMAKU I DEKORACJI::
    - pieprz zielony (marynowany/ziarenka): 6 sztuk
    - kapary: 3 sztuki
    - groszek z marchewką (do dekoracji): 1 łyżka
    - chrzan (zielony-wasabi lub inny smakowy np.żółty-cytrynowy): 1 łyżka
    - papryczka chilli (marynowana): 1 sztuka
    - orzechy włoskie (połówki): 2 sztuki
    - kolorowy pieprz (mielony lub ognista mieszanka przypraw): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jaja z farszem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo,obrać,przekroić na połówki,łyżeczką wyjąć żółtka.
  • 2. Do miseczki wrzucić żółtka,dodać serek twarogowy,majonez,sól i pieprz ziołowy,wymieszać.Podzielić na dwie części,do jednej dodać drobno posiekaną bazylię, a do drugiej posiekany szczypiorek,ponownie wymieszać.
  • jaj z farszem ziołowym 1 3. 3 połówki jajek napełnić farszem z bazylią,udekorować orzechami włoskimi,marchewką,zielonym pieprzem itp.Pozostałe połówki wypełnić farszem z dodatkiem szczypiorku,udekorować chrzanem,zielonym groszkiem,marchewką,listkami bazylii,ziarenkami zielonego pieprzu,kaparami,papryką,posypać mielonym kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować