Jaja z farszem z żółtego sera

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wielkanocna przekąska z jajek faszerowanych pastą z sera żółtego.

Składniki:

  • 5-7 jajek, w zależności od tego dla ilu osób,

    Pęczek szczypiorku,

    1 łyżka majonezu,

    1 łyżka musztardy

    2 łyżki jogurtu naturalnego,

    15 dag sera żółtego ostrego

    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja z farszem z żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skórki i przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Białka układamy na półmisku. Ser żółty ścieramy na tarku (na grubych ostrzach).
  • 2. Do miski z żółtkami dodajemy starty ser, pokrojony szczypiorek – parę listków zostawiamy do dekoracji, majonez, jogurt naturalny, musztardę, sól, pieprz i całość mieszamy na jednolitą masę. Nakładamy na białka i ozdabiamy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować