• JAJA MARYNOWANE

    Dodane przez: margaret65

  • Coś innego i przyciągające oko :)

  • Składniki

    1/2 litra octu / po łyżeczce soli,ziarenek gorczycy i czarnego pieprzu ziarnistego / 3 goździki / 1 laska cynamonu / 2 liście laurowe/ 15 jaj ugotowanych na twardo/ ogórek konserwowy/ świeża papryka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Zagotować ocet z 1/2 litra wody,solą,gorczycą,pieprzem,goździkami,laska cynamonu i liśćmi laurowymi.Gotować pod przykryciem 10 minutek na małym ogniu.Jaja ( można lekko od góry i od dołu na kłuć jajko) włożyć do wysokiego słoja lub kamionkowego garnka i dodać ogóreczek konserwowy pokrojony w paski i paprykę świeżą.Zalać gorącym wywarem i pozostawić do wystygnięcia.Słój nakryć szczelnie pergaminem i wstawić na 2 -3 dni do lodówki.Jaja nabiorą smaku marynaty.

  • Rady

    Można je pokroić w plasterki i położyć na chlebie lub podawać z delikatnymi sosami jak również i do sałatek są wyśmienite.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, Jajka, papryka, ocet, konkurs_jubileusz
  • 0 komentarzy

Dodane przez: margaret65

margaret65 13

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-08-02T11:12:46+02:00

180 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »