JAJA MARYNOWANE

  • wyświetlono: 536 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Coś innego i przyciągające oko :)

margaret65
  • 20min

Składniki

1/2 litra octu / po łyżeczce soli,ziarenek gorczycy i czarnego pieprzu ziarnistego / 3 goździki / 1 laska cynamonu / 2 liście laurowe/ 15 jaj ugotowanych na twardo/ ogórek konserwowy/ świeża papryka

Sposób przygotowania przepisu:

JAJA MARYNOWANE

  • 1. Zagotować ocet z 1/2 litra wody,solą,gorczycą,pieprzem,goździkami,laska cynamonu i liśćmi laurowymi.Gotować pod przykryciem 10 minutek na małym ogniu.Jaja ( można lekko od góry i od dołu na kłuć jajko) włożyć do wysokiego słoja lub kamionkowego garnka i dodać ogóreczek konserwowy pokrojony w paski i paprykę świeżą.Zalać gorącym wywarem i pozostawić do wystygnięcia.Słój nakryć szczelnie pergaminem i wstawić na 2 -3 dni do lodówki.Jaja nabiorą smaku marynaty.

Porady

Można je pokroić w plasterki i położyć na chlebie lub podawać z delikatnymi sosami jak również i do sałatek są wyśmienite.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaJajkapaprykaocetkonkurs_jubileusz

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane jajka duszonymi pieczarkami

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

Pyszne jajka faszerowane duszonymi...

Koreczki z kabanosami

Dodane przez: patunia1987

Koreczki z kabanosów

Bardzo dobre, szybkie w przygotowaniu...

.

Dodane przez: Anitka0804

Jajka nadziewane

Jajka nadziewane pastą jajeczną...

image-1eoepor

Dodane przez: paolineczka

Kreatywne babeczki z masą z selera i pomarańczy

Babeczki z masą z selera i pomarańczy...

image-299r6n7

Dodane przez: moniczkaala

Portobello faszerowane ziemniakami w złocistym...

Portobello nadziałam batatami i...

image-1hfl3m1

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

JAJKA faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem

Pysze i aromatyczne faszerowane...