Jaja faszerowane w skorupkach

4.5 (192 ocen)

  • Dla 5 osób

Kultowy rodzinny przepis na jaja nafaszerowane

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • jaja 10
    pęczek szczypiorku
    opcjonalnie pęczek natki
    pieprz/sól
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja faszerowane w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka w skorupkach nadziane 1. Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia.
  • jaja 2. Ostrym nożem kroimy całe jajka ze skorupką na połówki. Delikatnie wyciągamy łyżeczką środek i siekamy nożem albo gnieciemy widelcem.
  • 3. Do masy dodajemy posiekaną zieleninę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Puste skorupki napełniamy masą i wierzchem dociskamy lekko do bułki tartej, żeby się przyczepiła.
  • 4. Tuż przed podaniem smażymy jaja farszem do dołu na maśle i podajemy jeszcze gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować