jaja faszerowane łososiem w majonezie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Dla miłośników jajek, nie tylko od święta.. choć Wielkanoc tuż, tuż.. :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 8 sztuk
    - majonez (np. 2 słoiki po 500 ml): 2 opakowania
    - ogórki kwaszone lub korniszony (drobno posiekane/pokrojone w kostkę): 5 łyżek
    - łosoś wędzony w plastrach: 10 dekagramów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - papryka czerwona w proszku: 1 szczypta
    - natka pietruszki świeża: 5 łyżek

Jaja faszerowane łososiem w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół, ostrożnie wyjąć żółtka. Rozetrzeć je na sitku, dodać drobno pokrojone ogórki, wymieszać z łososiem, posiekaną natką pietruszki i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodać tyle majonezu by powstała gęsta pasta. Pastą napełnić białka jajek z czubem". Ułożyć w salaterce lub na półmisku wyłożonej majonezem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy