Jaja faszerowane kawiorem i łososiem

4.5 (188 ocen)

Moi goście byli zachwyceni wygłądem i smakiem tej potrawy

Składniki:

  • -10 jaj
    -mały słoiczek czarnego i czerwonego kawioru
    -5 dag wędzonego łososia
    -czubata łyżka majonezu
    -szczypiorek
    -natka pietruszki
    -pieprz, sól
    -kilka listków sałaty
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Jaja faszerowane kawiorem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo ostudzić i obrać. Pięć jaja przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Łososia pokroić w paseczki lub kostkę, dodać do żółtek, dodać posiekany szczypiorek, majonez, sól i pieprz do smaku. Skłądniki dokładnie połączyć. Taką paste nakładać do białek.
  • 2. Z pozostałych pięciu jajek ściąć lekko końcówki. Każde jajko przekroić dekoracyjnie na trzy rozetki, na każdą rozetkę nałożyć czerwony i czarny kawior. Wszystkie jaja układać na sałacie, udekorować majonezem natką pietruszki, rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować