jaja faszerowane i smażone

0 (0 ocen)

Pyszny pomysł na jaja

Składniki:

  • 6 jaj
    10 dużych pieczarek
    1 mała cebulka
    garść sałaty roszponki
    mały burak
    sól, pieprz, majeranek
    ziołowa bułka tarta
    oliwa + masło

Jaja faszerowane i smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo. Pieczarki i cebulę czyścimy i kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie oleju. Gotowe przekładamy do miseczki.
    Ugotowane jaja, ostrożnie przekrawamy na pół, tak aby nie uszkodzić skorupki i wydrążamy. Następnie kroimy wyciągnięte jajko w kostkę i dokładamy do pieczarek. Ugotowanego buraka ścieramy na dużych oczkach, sałatę siekamy. Wszystko ze sobą łączymy, dokładamy 2,3 łyżki roztopionego masła, doprawiamy i wypełniamy pozostawione skorupki jaj.
    Wypełnioną część panierujemy w ziołowej bułce tartej i podsmażamy z jednej strony (górnej) na masełku z odrobiną oliwy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy