Jaja faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten przepis mam od kolezanki.Jest szybki i tani.Idealnie pasuje na wielkanocny stół.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 jaj,pół słoiczka pieczarek marynowanych,15dag szynki,sos tatarski,pęczek szczypiorku,

Jaja faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy,przekrawamy na pół.Wyjmujemy żółtka.Pieczarki i szynkę kroimy w drobną kostkę.Szczypiorek siekamy. Pieczarki.szynkę,żółtka i szczypiorek mieszamy,dodajemy sos-tyle aby wszystkie sładniki sie połączyły(ja daje 2 łyżki)Jaja nadziewamy.Dekorujemy rzodkiewką lub szczypiorkiem.

Porady

do farszun można dodac jeszcze paprykę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy