Jaja 100-letnie.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Nie jest to prima aprilis ,ale nie jest też to prawda. Chińczycy swoje słynne jaja przygotowują bardzo długo, bo przez kilka lat, ale nie 100.Ja podaję sposób na przygotowanie takich pikantnych jaj e

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 jajka,
    2 łyżki czarnej liściastej herbaty,
    1 gwiazdka anyżu utarta w moździerzu,
    2 łyżki sosu sojowego,
    1 łyżeczka pieprzu czarnego, zmielonego,
    3 ziarna ziela angielskiego,
    kilka ziaren kolendry.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja 100-letnie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 100 letnie jaja 1. Jaja zalać zimną wodą ,doprowadzić do wrzenia ,zmniejszyć ogień i gotować 10min.
    Wyjąć ,łyżką lub trzonkiem noża nadtłuc skorupki ,nie obierać.
    Do wody dodać wszystkie przyprawy ,zanurzyć jajka i gotować na maleńkim ogniu godzinę.
    Następnie pozostawić jajka w roztworze przynajmniej na całą noc.
    Jajka obrać ,podziwiać brązowe pajączki , pokroić na ćwiartki i serwować jako aromatyczną przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować